crowdfunding

inwoners mobiliseren,
samen projecten opstarten,
uitwerken en financieren

  

Wat doet jouw gemeente al met participatie? Ophalen van goede ideeën? Het maken van keuzes? Voor het activeren van mensen? Of om samen projecten te financieren? Het woord 'participatie' valt regelmatig binnen de muren van het gemeentehuis. Maar ook veel gemeenten kennen het dilemma: stevige ambities met burgerparticipatie en maatschappelijke activatie en tegelijkertijd teruglopende budgetten. Al eens aan crowdfunding gedacht? 

Crowdfunding Participatie HowAboutYou

Help burgers zelf het budget te verzamelen!

Als gemeente kun je bewoners, buurten en belanghebbenden helpen zélf het budget te verzamelen. En dat werkt goed, juist voor kleine projecten waar een grote groep mensen direct baat bij heeft. Cityfunding biedt een mooi platform voor gemeenten dat inwoners in staat stelt zelf projecten te organiseren en financieren in de wijk, stad of dorp. Hoe dat precies werkt en eruit ziet? We schreven samen met onze partner Cityfunding een blog op frankwatching waarin we uitleggen waar je aan moet denken. Ook geven we daarin concrete tips voor een succesvolle toepassing door gemeenten. Het biedt overigens niet alleen voordelen voor gemeenten, ook inwoners zelf profiteren

  

Seminar Civic Crowdfunding 17 maart 2016

Seminar 'Civic crowdfunding' op 17 maart

Op donderdag 17 maart organiseert Cityfunding van 14:00 tot 17:00 uur een seminar over crowdfunding. Na dit seminar weet je wat crowdfunding voor participatie in jouw gemeente en haar bewoners kan betekenen, welke stappen handig zijn en ga je naar huis met een plan van aanpak. 

Wat kun je verwachten?

  • Ontdek wat crowdfunding kan betekenen voor de gemeente en haar inwoners.
  • Kom er achter of crowdfunding past in het beleid van de gemeente.
  • Hoe kan de gemeente crowdfunding stimuleren?
  • Succesfactoren van crowdfunding
  • Crowdfunding is meer dan alleen geld!
  • Volledig verzorgde middag met afsluitend een borrel.

Kijk voor meer informatie op www.cityfunding.nl of meld je direct aan!

aanmelden voor 17 maart